Το Video Art Μηδέν προσκλήθηκε και φέτος στο Ισπανικό φεστιβάλ PROYECTOR στη Μαδρίτη, για να παρουσιάσει μια επιλογή έργων από τη φετινή του διοργάνωση.

Το φεστιβάλ PROYECTOR  θα λάβει χώρα σε διάφορους χώρους στη Μαδρίτη, από τις 6 έως 17 Σεπτεμβρίου του 2023. Η προβολή του Video Art Μηδέν εντάσσεται σε ένα αφιέρωμα με διεθνή προσκεκλημένα φεστιβάλ, όπου συμμετέχουν επίσης τα φεστιβάλ PLAY από την Αργεντινή και FONLAD από την Πορτογαλία. Η προβολή είναι προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 16:00-18:00, στη Sala Alcalá 31 (Μαδρίτη).

Το Video Art Μηδέν θα παρουσιάσει την ενότητα Pending, σε επιμέλεια Γιούλας & Όλγας Παπαδοπούλου.

Η ενότητα πραγματεύεται πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, βάζοντας στο μικροσκόπιο την ασαφή γλώσσα της πολιτικής σε αντιδιαστολή με την πραγματικής ζωή. Το πολιτικό είναι προσωπικό και το προσωπικό είναι πολιτικό. Κάθε ένα από τα επιλεγμένα βίντεο αποκαλύπτει και τις δύο αυτές διαστρωματώσεις και πτυχές της πραγματικότητας, τονίζοντας την κοινωνική διάσταση της προσωπικής εμπειρίας υπό συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες αλλά και την απόσταση μεταξύ των κέντρων αποφάσεων και της πραγματικής ζωής των ανθρώπων. Άδειες λέξεις, φόβος, αναμνήσεις πολέμου, συνθετικοί κόσμοι, ελπίδα και η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού «που έγινε το φεγγάρι» προκαλώντας μας να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας όταν το κοιτάμε, συνδυάζονται σε αυτήν την επιλογή για να μας δώσουν ένα «screenshot» και μια σύντομη περιγραφή του κόσμου μας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Miguel Rozas Balboa, THE STATE, Βέλγιο 2021, 3.13

Meshy Koplevitch, 73, Ισραήλ 2021, 13.00

Γιώργος Δρόσος, Fireburnt cities: Kabul and other stories of the East, Ελλάδα 2022, 6.36

Δήμητρα Μητσάκη, The Other Moon, Ελλάδα 2021, 9.45

 

Περισσότερες πληροφορίες και βιογραφικά καλλιτεχνών (στα αγγλικά) θα βρείτε εδώ

Το γενικό πρόγραμμα του φετινού PROYECTOR, καθώς και ενημερώσεις, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσηςproyector.info

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε εδώ