ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2022-23  

 

Το Video Art Μηδέν ετοιμάζεται για τις επόμενες δράσεις του και καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο απ’ όλο τον κόσμο να στείλουν τις συμμετοχές τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Μηδέν, που περιλαμβάνουν διοργανώσεις προβολών και εκθέσεων βιντεοτέχνης στην Καλαμάτα, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

 

Η πρόσκληση αφορά έργα video χωρίς θεματικό ή μορφολογικό περιορισμό, αλλά η επιμελητική ομάδα του Μηδέν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις υποκατηγορίες: εικαστικό βίντεο, videoperformance, videodance, πειραματικό animation, πειραματικό μουσικό βίντεο, μέσα από μια εικαστική πάντα ματιά.

Στο πλαίσιο της γενικής ανοικτής πρόσκλησης, το Video Art Μηδέν απευθύνει ειδική πρόσκληση για τα παρακάτω θεματικά αφιερώματα (με ελεύθερη ερμηνεία και διαχείριση των προτεινόμενων θεμάτων και χωρίς η ανοικτή πρόσκληση να περιορίζεται μόνο σε αυτές τις θεματικές):

-“Shhhhh……”. Πώς βιώνει κανείς τη σιωπή; Ως ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό του; Ως απόσυρση από την αλληλεπίδραση με τους άλλους; Ως σύνδεση με τους άλλους; Τι γίνεται όταν είσαι καταδικασμένος σε σιωπή ή όταν αυτή σου επιβάλλεται;

-“Chasing my tail” (Κυνηγώντας την ουρά μου).

-“True lies”.

-“Happiness is a warm gun” (ο τίτλος προέρχεται από το ομότιτλο τραγούδι των Beatles).

-“To the Zoo”.

-“Teen”, με έργα που απευθύνονται σε (ή προέρχονται από) εφήβους.

-“Fuck off”.

-επιπλέον, το Video Art Μηδέν εγκαινιάζει φέτος μια νέα διοργάνωση, το MidenTV. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο φεστιβάλ για μουσικά video clip της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής, με στόχο την παρουσίαση επιλεγμένων βίντεο ταλαντούχων νέων σκηνοθετών-καλλιτεχνών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος. Η διοργάνωση του MidenTV γίνεται σε συνεργασία με το Bandapart Recording Studio στην Καλαμάτα.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες και τους όρους συμμετοχής.

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων: 15 Ιανουαρίου 2023

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Μέγιστη διάρκεια έργων: 10 λεπτά

Έργα μεγαλύτερης διάρκειας μπορούν να παρουσιαστούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΕΡΓΩΝ
Έργα τους μπορούν να υποβάλλουν καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, χωρίς όριο ηλικίας ή άλλο περιορισμό.

Ηλεκτρονική Αίτηση https://forms.gle/tYAo9PwZ4fPW4Nv26

Κάθε δημιουργός, ομάδα ή οργανισμός μπορεί να υποβάλλει περισσότερα από ένα έργα, συμπληρώνοντας χωριστά την ηλεκτρονική φόρμα για κάθε έργο.

Στη φόρμα απαιτείται να συμπληρωθεί URL/μόνιμο link για προεπισκόπηση (preview) ολόκληρου του έργου σε οποιαδήποτε δωρεάν πλατφόρμα ή στην ιστοσελίδα του καλλιτέχνη (και password, αν απαιτείται). Για την προεπισκόπηση των έργων δεν γίνονται δεκτά link που λήγουν ή απαιτούν συνδρομή. Αποσπάσματα και trailer δεν θα ληφθούν υπόψη.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν στις εκδηλώσεις του Video Art Μηδέν θα επιλεγούν από την επιμελητική ομάδα της διοργάνωσης ή/και προσκεκλημένους επιμελητές, με βάση τα preview links και οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα κληθούν να στείλουν τα έργα τους σε καλή ποιότητα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

ΑΦΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΑΣ

Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, θα κληθούν, κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας στο e-mail που θα δηλώσουν στη φόρμα, να καταθέσουν ένα screening copy και τουλάχιστον 1 video still (στατική εικόνα στην καλύτερη δυνατή ανάλυση) του έργου τους εντός 10 ημερών από την ημερομηνία επικοινωνίας για την επιλογής του, μέσω δωρεάν πλατφόρμας διαμοίρασης αρχείων που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Τα έργα που θα παραδοθούν θα πρέπει να έχουν απαραίτητα ψηφιακή μορφή (προτιμώμενη μορφή είναι το mp4, H.264, σε ανάλυση HD ή full HD).

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Σε αυτές τις περιπτώσεις στείλτε μας ένα σχετικό μήνυμα στο festivalmiden[at]gmail.com
• Αν η διάρκεια του έργου σας είναι πολύ μεγάλη, αλλά σας ενδιαφέρει να το υποβάλλετε: στείλτε μας ένα preview και πληροφορίες για το έργο. Αν το έργο επιλεγεί κατ’ εξαίρεση, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε αίτηση εκ των υστέρων.
• Το έργο σας δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά είναι στο τελικό στάδιο κατά τη λήξη της προθεσμίας: στείλτε μας πληροφορίες και τον εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
• Η επιμελητική ομάδα του Μηδέν σχεδιάζει εκδηλώσεις και συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
• Το πλήρες πρόγραμμα, οι χώροι και οι ημερομηνίες των προβολών θα ανακοινώνονται εγκαίρως στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, στον ιστότοπο του Μηδέν και στον τύπο.
• Η επιλογή των έργων και το πρόγραμμα προβολών αποφασίζεται αποκλειστικά από την καλλιτεχνική ομάδα του Μηδέν ή/και προσκεκλημένους επιμελητές.
• Το Video Art Μηδέν διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει τη συμμετοχή έργων χωρίς καμία περαιτέρω αιτιολόγηση ή διευκρίνιση.
• Το Video Art Μηδέν δεν αποστέλλει ταχυδρομικά έντυπο υλικό στους συμμετέχοντες. Όλο το διαθέσιμο υλικό των εκδηλώσεων (αφίσα-πρόγραμμα) θα αναρτηθεί εγκαίρως σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Μηδέν: www.festivalmiden.gr
• Το Video Art Μηδέν διατηρεί το δικαίωμα να ματαιώσει, να αναβάλλει ή να αλλάξει το χώρο εκδήλωσης ή ακόμα και του συνόλου των εκδηλώσεων του για λόγους ανωτέρας βίας ή λόγω έλλειψης ικανών συνθηκών, χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση.

 

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Υποβάλλοντας τη φόρμα ή/και παραδίδοντας το έργο σας δηλώνετε ότι είστε κάτοχοι όλων των δικαιωμάτων του υποβαλλόμενου έργου και ότι αναλαμβάνετε κάθε νομική και οικονομική ευθύνη που απορρέει από ζητήματα παρουσίασης και δικαιωμάτων που αφορούν το έργο σας.
Υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής ή αποστέλλοντας το έργο σας, αυτόματα αποδέχεστε και επιτρέπετε:
• την ελεύθερη παρουσίαση του υποβαλλόμενου video σε φυσικούς χώρους ή/και online προβολές στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Video Art Μηδέν 2023 ή/και σε μελλοντικές διοργανώσεις, συνεργασίες και επιμέλειες του Μηδέν
• τη χρήση αποσπασμάτων του έργου για προώθηση (πχ τηλεοπτική μετάδοση) και trailer
• τη χρήση στιγμιοτύπων (stills) και φωτογραφιών του έργου για τα έντυπα και την προώθηση των εκδηλώσεων του Video Art Μηδέν σε ιστοσελίδες, δελτία τύπου και social media
• τη δημοσίευση των στοιχείων του έργου (τίλοι, όνομα, βιογραφικό καλλιτέχνη, σύνοψη, στοιχεία παραγωγής) στα έντυπα ή/και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του φεστιβάλ, ιστοσελίδες, ΜΜΕ και social media
• την επικοινωνία με τους καλλιτέχνες/δημιουργούς μέσω ηλ.ταχυδρομείου για νέα και ενημερώσεις (newsletter) σχετικά με το Video Art Μηδέν
• την αρχειακή (μη-κερδοσκοπική) χρήση του υποβαλλόμενου video από τη διοργάνωση του Μηδέν.

 

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. Υποβάλλοντας το έργο σας, θεωρούμε ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα όλους τους όρους.

Επικοινωνία: festivalmiden[at]gmail.com