Το Video Art Μηδέν συνεργάζεται με την ομάδα MAMA Contemporary, παρουσιάζοντας μια ενότητα έργων βιντεοτέχνης στην έκθεση “Συμπλέξεις”, που εστιάζει στη σχέση της σύγχρονης τέχνης με την παράδοση και διοργανώνεται σε 3 περιοχές της Πάφου.

Η έκθεση “Συμπλέξεις” εμπνέεται από παραδοσιακές τέχνες σε 3 χωριά της Κύπρου (των κοινοτήτων Φύτης, Μεσόγης και Κισσόνεργας στην Πάφο). Η παράδοση ως στοιχείο καλλιτεχνικού προβληματισμού και εικαστικής δημιουργίας συγκροτεί τον άξονα των εκθέσεων και των δράσεων που θα λάβουν χώρα για να προβάλουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.  Με αφετηρία την παραγωγή – μεταξιού, καλαθιού, υφαντού, η έκθεση διαπραγματεύεται τη «σύμπλεξη» παραδοσιακού και σύγχρονου, καθώς και την συνύπαρξη και αλληλεπίδραση ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτισμικές σφαίρες.

Η έκθεση θα αποτελείται από τρία μέρη και θα περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, εγκαταστάσεις στον χώρο, video art, ζωγραφικά έργα και performance. Το κάθε μέρος θα παρουσιαστεί αντίστοιχα στις κοινότητες Κισσόνεργας (Αρχαιολογικός Χώρος «Μοσφίλια»), Φύτης (Πολιτιστικό Κέντρο Φύτης), Μεσόγης (Πολιτιστικό Κέντρο Μεσόγης), εκκινώντας από τις 29 Οκτωβρίου, 6 και 20 Νοεμβρίου 2021 αντίστοιχα.

Επιμέλεια/Οργάνωση/Συντονισμός: Γιούλα Χατζηγεωργίου, Σουζάνα Αναστάση, M.A.M.A Contemporary

Το Video Art Μηδέν συμμετέχει παρουσιάζοντας μια επιλογή έργων βίντεο με τίτλο “A link to the present”, σε επιμέλεια της Γιούλας και Όλγας Παπαδοπούλου. Τα έργα που παρουσιάζονται στην ενότητα αξιοποιούν παραδοσιακές μορφές τέχνης (κέντημα, πλεκτά, δαντέλες, καλαθοπλεκτική) τις οποίες είτε μεταμορφώνουν είτε αποδομούν, θέτοντας ερωτήματα για το πώς οι παραδοσιακές μορφές τέχνης μπορούν να αναγεννηθούν, να αποκτήσουν καινούριο νόημα, νέες φόρμες και νέες διόδους επικοινωνίας, να ξαναβιωθούν ως εμπειρία και να συνδεθούν με το παρόν. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Milan Zulic, Ευαγγελία Μπασδέκη, Αντιγόνη Μιχαλακοπούλου, Φανή Σοφολόγη, Νίκος Γιαβρόπουλος, Γιούλα & Όλγα Παπαδοπούλου.

Αναλυτικές πληροφορίες για την ενότητα του Video Art Μηδέν μπορείτε να βρείτε εδώ