Το Festival Μηδέν ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να πλημμυρίσει με κινούμενες εικόνες και πολύχρωμες ιδέες το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας παρουσιάζοντας και φέτος ένα δυναμικό πρόγραμμα σύγχρονης βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο, από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια του, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο πορείας στην ελληνική και διεθνή εικαστική σκηνή και θέτοντας νέους στόχους για το μέλλον. Στην επετειακή αυτή διοργάνωση, το κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 250 έργα βιντεοτέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά σε χώρους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, αυτή τη φορά όμως οι κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ μετακομίζουν στην πλατεία Όθωνος. Παράλληλες εκδηλώσεις, ειδικές προβολές και αφιερώματα θα φιλοξενηθούν επίσης κατά τη διάρκεια του τριημέρου και σε άλλους χώρους του Ιστορικού Κέντρου (Καλλιτεχνικό Στέκι, dk design studio, Barfly), ενώ στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου REX θα λάβει χώρα μια ειδική παρουσίαση της δεκάχρονης πορείας του φεστιβάλ σε συνδυασμό με ομιλία του αντιπρύτανη της ΑΣΚΤ (και πρωτοπόρου καλλιτέχνη των Νέων Μέσων) Μάνθου Σαντοριναίου.  Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα έχουν, όπως πάντα, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ανάμεσα στους βασικούς θεματικούς άξονες του φετινού προγράμματος οι ενότητες “Build your own world”, “F for female”, “Dance I & ΙΙ”, “Loading animation”, “Color”, “Mind Landscapes”, “Still Life”, “I never promised you a real garden”, “Get Over It”. Επίσης, θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην Ελληνική βιντεοτέχνη (“Μην είναι τα ψηλά βουνά; I και ΙΙ“), ένα αφιέρωμα στη φοιτητική δημιουργία, ένα μεταμεσονύκτιο αφιέρωμα στην αγάπη χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, με έμφαση στους προβληματισμούς -και τα προβλήματα- της LGBT κοινότητας (“LOVE“) και ένα ειδικό αφιέρωμα στις πρώτες ταινίες μικρού μήκους διάσημων σκηνοθετών της 7ης Τέχνης από τηΝέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας Filmhouse.

Προσκεκλημένα φεστιβάλ και επιμελητές του εξωτερικού για φέτος: το Oslo Screen Festival/Νορβηγία, το φεστιβάλ Cologne OFF/Γερμανία, η πλατφόρμα CYLAND/Ρωσία και οι επιμελήτριες Raffaella Barbato/Ιταλία καιKika Nicolela/Βραζιλία.

Οι εκδηλώσεις του Festival Μηδέν 2014 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με τη συνεργασία του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse και του Καλλιτεχνικού Στεκιού.

Ομάδα καλλιτεχνικής επιμέλειας: Γιούλα Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Σταυράκη, Μάρθα Ζούπα, Μαρία Μπουρίκα, Βασίλης Παπαευσταθίου, Ιωάννα Δημητρακοπούλου-Κουταβά και Τέρψη Κονταργύρη.

Κατεβάστε το Δελτίο τύπου εδώ

Κατεβάστε το έντυπο πρόγραμμα εδώ

Ξεφυλλίστε online το έντυπο πρόγραμμα εδώ:

 

Καλλιτεχνική ομάδα Festival Μηδέν 2014:

Καλλιτεχνική διεύθυνση, αφιερώματα και συνεργασίες: Γιούλα Παπαδοπούλου

Ομάδα καλλιτεχνικής επιμέλειας: Γιούλα Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Σταυράκη, Μάρθα Ζούπα, Μαρία Μπουρίκα, Βασίλης Παπαευσταθίου, Ιωάννα Δημητρακοπούλου-Κουταβά και Τέρψη Κονταργύρη.

Τεχνική υποστήριξη: Σταύρος Καπέτης

Graphic design: dk design

Webmaster: Χρήστος Τσαμαρδάς

Συνεργάτες: Γιώργος Δημητρακόπουλος, Φιλάρετος Βούρκος, Ντάνυ Κάργας, Όλγα Παπαδοπούλου, Νίκος Ηλιόπουλος

Θερμές ευχαριστίες στους: Βασίλειο Μπούζα, Μάνθο Σαντοριναίο, Μαριάννα Στραπατσάκη,  Κωστή Βρεττό, Νανσυλίνα Παπαδοπούλου, Δαρείο Χαλίλι, το Barfly και όλα τα μέλη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse, του Καλλιτεχνικού Στεκιού και του Κέντρου Νέων Καλαμάτας για τη βοήθεια και τη συνεργασία.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: