Το Festival Μηδέν συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα 4Frontal για τη δημιουργία μιας ενότητας έργων βίντεο που θα σχετίζεται με τη νέα παραγωγή της ομάδας (Φάουστ του Γκαίτε) και θα παρουσιάζεται ως παράλληλο event στον χώρο υποδοχής του θεάτρου για την τρέχουσα θεατρική σεζόν τις ημέρες της παράστασης.
Ζητούμενο είναι η γενική ιδέα των βίντεο να εμπνέεται από τον πίνακα The wanderer above the mist του ρομαντικού ζωγράφου Κάσπαρ Φρίντριχ (όπου μια μοναχική ανδρική φιγούρα μας στρέφει τα νώτα, ατενίζοντας ένα αχανές και ομιχλώδες τοπίο).
Σε συνεργασία με την ομάδα 4Frontal, το Festival Μηδέν απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να δημιουργήσουν και να μας στείλουν έργα στο πλαίσιο αυτού του project.
Η 4Frontal θα αναλάβει την παρουσίαση των έργων στο χώρο του θεάτρου, ενώ η ομάδα του Festival Μηδέν θα αναλάβει την επιμέλεια της ενότητας, η οποία στη συνέχεια σχεδιάζεται να ταξιδέψει και σε άλλους χώρους.
Η αποστολή των έργων και των συνοδευτικών πληροφοριών θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά σε ανάλυση προβολής, μέσω δωρεάν υπηρεσιών όπως το wetransfer ή και μέσω Vimeo (με ενεργοποίηση της δυνατότητας download).
Τα link και η συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής, μαζί με μια στατική εικόνα του έργου θα πρέπει να αποστέλλονται ταυτόχρονα και στα δύο παρακάτω e-mail της 4Frontal και του Festival Μηδέν: 4frontaltheatre@gmail.com και festivalmiden@gmail.com
Υποβάλλοντας το έργο του, ο καλλιτέχνης παραχωρεί άδεια χρήσης του για την προβολή του παράλληλα με τη θεατρική παράσταση και για μελλοντικές παρουσιάσεις του project σε άλλους χώρους.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων: 31 Οκτωβρίου 2014
Κατεβάστε από εδώ τη φόρμα συμμετοχής
Κατεβάστε από εδώ βοηθητικές εικόνες/υλικό της ομάδας 4Frontal σχετικό με το σκεπτικό της σύνδεσης του Φάουστ με τον πίνακα του Φρίντριχ:
Σημειώνεται ότι η ομάδα 4Frontal έχει ήδη κάνει ανοικτό κάλεσμα και για φωτογραφίες με το ίδιο θέμα. Περισσότερες πληροφορίες στο 4frontaltheatre@gmail.com