Το Video Art Μηδέν ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο International Video Art Festival Now&After, μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη στη Ρωσία, για να παρουσιάσει την ενότητα Exoticising/Exoticised, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Καλαμάτα τον περασμένο Ιούλιο, σε επιμέλεια της Σοφίας Γρηγοριάδου.

Το Now&After έχει φέτος ως γενικότερη θεματική την «Οικολογία χωρίς σύνορα» (“Ecology without borders”) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το State Darwin Museum στη Μόσχα, όπου και λαμβάνουν χώρα οι προβολές. Οι προβολές του Μηδέν θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των ειδικών αφιερωμάτων του Now&After σε προσκεκλημένα φεστιβάλ.

Η ενότητα Exoticising/Exoticised, που παρουσιάζει το Μηδέν, αγγίζει σύγχρονους προβληματισμούς σχετικούς με την περίπλοκη «οικολογία» των ανθρωπίνων σχέσεων και του περιβάλλοντος ζωής στο οποίο αναπτύσσονται. Τα βίντεο έχουν γυριστεί σε πολύ διαφορετικές χώρες και περιβάλλοντα, από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Μεξικό, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Νότιο Αφρική. Αναδεικνύουν διάφορες όψεις του «εξωτισμού», ακόμη κι όταν αυτός δεν είναι συνειδητός,  αλλά προκύπτει από το βλέμμα του θεατή, διαμορφώνοντας έτσι τις ανάλογες σχέσεις – ή εγγράφεται ασυνείδητα στις σχέσεις ανάμεσα σε καλλιτέχνες, θεατές και βιντεοσκοπούμενους.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Luca Ferri, Hanna Ben-Haim Yulzari, Tabita Rezaire, Kristina Paustian, Sylvia Winkler & Stephan Koeperl, Δήμητρα Κονδυλάτου, Mauricio Saenz, David Ortiz Juan

Δελτίο τύπου εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση: now-after.org