Το Μηδέν παρουσιάζει στο πλαίσιο του Espacio Enter στην Τενερίφη δύο ενότητες βιντεοτέχνης που αλληλοσυμπληρώνονται θεματικά, ανιχνεύοντας τα όρια και την απομόνωση στη σύγχρονη «παγκοσμιοποιημένη» πραγματικότητα. Παρουσιάζουν έργα τους καλλιτέχνες από 9 χώρες: Γερμανία, Ισραήλ, Μεξικό, Σουηδία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανο, Πολωνία.

Το Espacio Enter θα λάβει χώρα στο TEA (Tenerife Espacio de las Artes), από τις 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2016.

 

Πρόγραμμα 1: The world is not enough // επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου

Περιμένοντας έναν εχθρό που δεν εμφανίζεται ποτέ. Παράνομα πλάσματα καμουφλαρισμένα μέσα στο δάσος. Ασκήσεις πολέμου με τον εαυτό σου. Ένα σύνορο που φτιάχνεται για να ποδοπατηθεί. Μια ανύπαρκτη πόλη-φάντασμα για προσομοίωση στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ένα σπίτι και ένα ιπτάμενο παγόβουνο, ως μεταφορά της «μετατόπισης». Ένα τεράστιο στόμα που σε καταπίνει καταμεσής ενός άδειου και ήσυχου συνοικιακού δρόμου.
Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα φόβου και αποξένωσης, τα έργα της ενότητας θέτουν ερωτήματα για τη σχέση μας με τον «άλλο» και το φόβο για τον «άλλο». Υπάρχει πραγματικά εχθρός; Και, τελικά, ποιός (ή, ακόμα καλύτερα, «τι»;) είναι ο πραγματικός εχθρός μας;

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Kristina Paustian, Jan Brand, Shahar Marcus, Arnaud Brihay, Hanna Ben-Haim Yulzari, Mauricio Saenz, Mattias Härenstam

 

Πρόγραμμα 2: Aperture // επιμέλεια: Μαργαρίτα Σταυράκη
Πως η εστίαση της προσοχής δημιουργεί, αλλά και ανακαλύπτει, τόπους με κοινά χαρακτηριστικά και στη συνέχεια τους απομονώνει από ό,τι διαφορετικό. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι επικοινωνίας και άρνησης ενός κατά τα άλλα πλούσιου σύμπαντος!

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Carla Chan, Jem Raid, Mario Santamaria, Teymur Daimi,  Przemek Wegrzyn, Samer Ghorayeb

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Espacio Enter: www.espacioenter.net

Δελτίο τύπου εδώ