Ο Wilfried Agricola είναι εικαστικός καλλιτέχνης, ασχολείται με τη βιντεοτέχνη και τα νέα μέσα και είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής μιας σειράς από τις πιο γνωστές και επιδραστικές πλατφόρμες για τα νέα μέσα διεθνώς, όπως το παγκοσμίου φήμης online κινητό φεστιβάλ Cologne OFF, η διαδικτυακή πλατφόρμα VideoChannel (μια online συλλογή επιμελειών και θεματικών/εθνικών αφιερωμάτων από επιμελητές γνωστών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο) και πολλές άλλες συνεργατικές διοργανώσεις και διαδικτυακά project.

Η συνεργασία με το Festival Μηδέν ξεκίνησε πέρυσι, με ανταλλαγές ενοτήτων προβολών στο πλαίσιο του κινητού φεστιβάλ Cologne OFF.

Στο φετινό Festival Μηδέν, ο Wilfried Agricola επιμελείται δύο ενότητες που θα παρουσιαστούν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ (Πέμπτη 8/7) στην παράλληλη προβολή: η ενότητα Found Footage! (μια θεματική ενότητα με έργα που χρησιμοποιούν αρχειακό υλικό) και η διαδραστική ενότητα Flash & Thunder, μια επιλογή καλλιτεχνικών έργων φτιαγμένων με το πρόγραμμα Flash.

Σε συνέντευξή του στη Γιούλα Παπαδοπούλου, ο Wilfried Agricola αναλύει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, την πορεία του και τα σχέδια του για το μέλλον.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ