Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007
στον πολυχώρο Άλεκτον

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Πολίτες για το Μέλλον προσκαλεί το Festival Μηδέν της Καλαμάτας στην Αθήνα, παρουσιάζοντας πάνω από 200 έργα βίντεο-τέχνης νέων κυρίως δημιουργών από την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για ένα τριήμερο προβολών με εκτενείς επιλογές από τα έργα που έχουν παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να τα γνωρίσει από κοντά σε ένα event που φιλοδοξεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης και συνομιλίας με τη σύγχρονη βίντεο- δημιουργία.

Το Festival Μηδέν, το πρώτο αφιέρωμα στη video δημιουργία που πραγματοποιείται στην ελληνική περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια και συγκεκριμένα σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, είναι μια πρωτοβουλία για τη διάδοση και καλλιέργεια της ελεύθερης έκφρασης, σε μια εποχή όπου η εικόνα διαδραματίζει όλο και πιο κυρίαρχο ρόλο. Με κεντρικό άξονα τη βιντεοτέχνη και μέσα από την ανάπτυξη ενός συνόλου δραστηριοτήτων το Festival Μηδέν έχει σα στόχο την επικοινωνία μέσα από την τέχνη, και ειδικότερα τη βιντεοτέχνη και τα Νέα Μέσα, αλλά και την ενεργοποίηση της κοινότητας σε μια κατεύθυνση παραγωγής καλλιτεχνικού έργου και αδιαμεσολάβητης έκφρασης. Στην επόμενη διοργάνωση του, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2008 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας,το φεστιβάλ φιλοδοξεί να μεγαλώσει, αυξάνοντας τις δραστηριότητες του, με κύριο στόχο τη διεύρυνση των πολιτιστικών ανταλλαγών σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η παρουσίαση στην Αθήνα είναι ένα γεγονός διάρκειας 3 ημερών με προβολές σε συνεχή ροή, προγραμματισμένα screenings, αλλά και προβολές κατ’ επιλογήν από το κοινό. Περιλαμβάνει πάνω από 200 βίντεο από αντίστοιχους δημιουργούς με συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Συρία, Ιράκ, Αγγλία, Ιρλανδία, Σκωτία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ρωσία, Κροατία, Βουλγαρία, Τσεχία, Καναδάς, Η.Π.Α, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κορέα. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε ειδικές ενότητες και αφιερώματα, με βάση κοινά μορφολογικά στοιχεία και θεματικούς άξονες, διευκολύνοντας την «ανάγνωση» των έργων, που καλύπτουν γενικά ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων προβληματισμών, τάσεων και τεχνοτροπιών. Πρόκειται για μια ευρεία θεματική «ομαδοποίηση» των έργων που επιλέχθηκαν η οποία πιστεύει ότι μια απλή παράθεση έργων βίντεο δεν βοηθάει τον θεατή (έμπειρο ή άπειρο) να σχηματίσει μια συνολική εικόνα για την παγκόσμια βιντεοδημιουργία του καιρού μας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχουν κάνει οι Μαργαρίτα Σταυράκη και Γιούλα Παπαδοπούλου.

Πολυχώρος Άλεκτον
Σφακτηρίας 43,Κεραμεικός, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια:
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου: 18.00 – 23.00. Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου: 16.00 – 23.00
Κεντρικές προβολές κάθε μέρα στις 20.00

Διοργάνωση: ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, σε συνεργασία με το Festival Μηδέν.
Υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς – Ινστιτούτου Νεολαίας, μέσω του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Χορηγός Επικοινωνίας: περιοδικό highlights

Πληροφορίες: info@festivalmiden.gr & a.stanas@highlights.gr

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ