Για το 18ο πρόγραμμα προβολών της σειράς Glued & Screwed, ο οργανισμός wysiwyg (Χάγη, Ολλανδία) συνεργάζεται με το Video Art Μηδέν, παρουσιάζοντας πέντε έργα φιλμ και βίντεο δημιουργών με ελληνική καταγωγή. Το πρόγραμμα Glued & Screwed 018 επιμελήθηκαν οι Julian Doove, Mike Kokken (wysiwyg) και η Γιούλα Παπαδοπούλου (Video Art Μηδέν).

Η προβολή θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29 Μαΐου, 21.00 (CEST) στο Filmhuis Den Haag.

Ξεκινώντας με το Arrival της Κλεονίκης Stanich, το πρόγραμμα ακολουθεί τα ποικίλα μονοπάτια εξερεύνησης του τι σημαίνει να είσαι και να νιώθεις -και σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνεσαι- άνθρωπος. Το να «συν-κινείσαι μέσα στη ζωή» είναι, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, ένα συναίσθημα που γίνεται αιχμηρά ξεκάθαρο σε κάθε ταινία που εμφανίζεται στο πρόγραμμα. Στην προβολή αυτή συναντιούνται τα έργα των παρακάτω καλλιτεχνών:

– ‘Arrival’ (2023) της Κλεονίκης Stanich
– ‘I’ve always wanted to see a martian’ (2022) της Σμαράγδας Νιτσοπούλου
– ‘dead animals with a backstory’ (2024) της Σμαράγδας Νιτσοπούλου 
– ‘Violent Displacement in Three Acts’ (2022) του Μάκη Κυριακόπουλου
– ‘Anina’ (2017) του Αλκαίου Σπύρου

Περισσότερες πληροφορίες και συνόψεις των έργων (στα αγγλικά): https://letterboxd.com/wysiwyg/list/glued-screwed-018-video-art-miden/

Το Glued and Screwed είναι ένα μηνιαίο πρόγραμμα προβολών της κινηματογραφικής πλατφόρμας wysiwyg που συνδυάζει εικαστικά βίντεο και ταινίες μικρού μήκους από αναδυόμενους καλλιτέχνες της Ολλανδίας και γνωστούς διεθνείς καλλιτέχνες.

Το wysiwyg (what you see is what you get) είναι ένας οργανισμός με έδρα τη Χάγη (Ολλανδία) που δημιουργεί χώρο για καλλιτέχνες που αξιοποιούν κινηματογραφικές πρακτικές. Μέσα από πειραματισμό με δράσεις, προγράμματα προβολών και διάλογο, το wysiwyg στηρίζει τις ανταλλαγές μεταξύ καλλιτεχνών, κοινού και έργων. Συνδυάζοντας Ολλανδούς και διεθνείς καλλιτέχνες, ενδυναμώνει τους δεσμούς και τη θέση των καλλιτεχνών στο κινηματογραφικό τοπίο.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του wysiwyg έχουν οι Ruben Verkuylen, Mike Kokken και Julian Doove.

Ιστοσελίδα: https://wysiwygcinema.net/