Προθεσμία υποβολής έως 30 Νοεμβρίου 2019

Το Video Art Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν συμμετοχές τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του.

Δεν υπάρχει θεματικός ή μορφολογικός περιορισμός, αλλά στο πλαίσιο της επόμενης διοργάνωσης μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι παρακάτω υποκατηγορίες: εικαστικό βίντεο, video-performance, video-dance, experimental music videos, animation, μέσα από μια εικαστική πάντα ματιά.

Επίσης, απευθύνουμε ειδική πρόσκληση για τα παρακάτω θεματικά αφιερώματα:

-μια ενότητα αφιερωμένη στην Οφηλία

-μια ενότητα με θέμα “Safe Mode”, η οποία θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το TILT platform. Το TILT Platform είναι μια πλατφόρμα δημιουργών (καλλιτεχνών, ερευνητών και θεωρητικών), η οποία δημιουργεί και παρουσιάζει καλλιτεχνικά έργα, επιμελείται και διοργανώνει εκθέσεις, διερευνά και παρεμβαίνει στο δημόσιο χώρο και στο διαδίκτυο και λειτουργεί ως ανοικτός τόπος εικαστικής έρευνας. Δείτε/κατεβάστε την αναλυτική περιγραφή και διευκρινήσεις για το θέμα εδώ

-μια ενότητα με θέμα “Πρωτοσέλιδα/Frontpage”, η οποία θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με την επιμελήτρια Εύα Μαραγκάκη (AxionArt) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ECI). Η ομώνυμη έκθεση προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2020 στην Αθήνα. Για το συγκεκριμένο  project αναζητούμε έργα video art που χρησιμοποιούν δημιουργικά ως πρώτη ύλη την έννοια του πρωτοσέλιδου και της επικαιρότητας, τόσο στα έντυπα όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα.

-μια ενότητα αφιερωμένη στην ιστορία, και ειδικότερα στο ξεκίνημα, της ελληνικής βιντεοτέχνης, όπου καλούμε εικαστικούς καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με το βίντεο από τη δεκαετία του ’80 και του ’90 να μας στείλουν τα πρώτα τους βίντεο ή καταγραφές βιντεο-εγκαταστάσεων ή καταγραφές performance. Επιμελητές και ερευνητές που επιθυμούν να συνεργαστούν για αυτό το αφιέρωμα είναι ευπρόσδεκτοι και καλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στέλνοντας τις προτάσεις τους.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και συνδέσμων για προεπισκόπηση έργων: 30 Νοεμβρίου 2019, στο festivalmiden[at]gmail.com

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής πριν συμπληρώσετε την αίτηση. Τους όρους και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε εδώ