Το Festival Μηδέν προσκλήθηκε να παρουσιάσει μια ειδική ενότητα αφιερωμένη στον Marshall McLuhan, στο συμπόσιο “Το νέο sensorium: ενσώματη αντίληψη, προεκτάσεις του ανθρώπου και ψηφιακή επικοινωνία“, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Απριλίου 2012 στο BIOS, στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα διεθνές επιστημονικό συμπόσιο για τον εορτασμό εκατό χρόνων από τη γέννηση του Καναδού θεμελιωτή των σπουδών Πολιτισμού & Τεχνολογίας, Marshall McLuhan, και του διακεκριμένου συνεργάτη και μαθητή του, Walter J. Ong, το οποίο διοργανώνουν το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και το ΠΜΣ Πολιτιστικής Διαχείρισης του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Coach House Institute (CHI) και το Πρόγραμμα McLuhan για  τον Πολιτισμό και την Τεχνολογία (McLuhan Program in Culture & Technology, MPCT) της Σχολής Πληροφορίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Το Festival Μηδέν θα παρουσιάσει την ενότητα “Είναι. Το. Μήνυμα. Μέσο. Το.“, μια επιλογή έργων βιντεοτέχνης που έχουν παρουσιαστεί σε προηγούμενες διοργανώσεις του Festival Μηδέν στην Καλαμάτα.

Eπιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου + Γιώργος Δημητρακόπουλος

Κείμενο: Γιούλα Παπαδοπούλου

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Tal Amiran, Kelly Oliver and Keary Rosen, Ignacio Sanchez Bravo, Μαίρη Ζυγούρη, Krister Kennedy, Paul Freeman, Rajorshi Ghosh, Μάκης Φάρος, Tobias Zehntner,  Stefan Adamski, Jennifer Campbell, The ManosBuckius Cooperative, Timo Wright, Boe-lin Bastian, Joacelio Batista, Magdalena Pederin, Antti Savela

Περισσότερες πληροφορίες για το συμπόσιο εδώ: entopia.org/newsensorium/EL/miden-festival

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα και το συνοδευτικό κείμενο της προβολής εδώ