Το Festival Μηδέν συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του “Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα”, μιας εκδήλωσης που περιλαμβάνει αρχιτεκτονικές εκθέσεις, παρουσιάσεις, workshop και ανοικτές συζητήσεις για την πόλη και τον αστικό σχεδιασμό στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση  διοργανώνεται από τη διεπιστημονική ομάδα «εὖ-τόπος» και θα διαρκέσει από τις 24 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2015.

Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, το Festival Μηδέν θα παρουσιάσει την θεματική ενότητα “Street views“, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Festival Μηδέν το 2013. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 24/10/15, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (ώρα έναρξης 18.00, είσοδος ελεύθερη)

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αντώνης Μίγκος, Dan Hudson, Benjamin R. Taylor, Emilio Vavarella,  Jesús Segura, Jeroen Nelemans, Juliana Abud & Marina Takami, Nick Jordan, Carlos Espinosa, Άννα Βάσωφ, Natalia Skobeeva, Κενό Δίκτυο, Παναγιώτης Βούλγαρης, Βασίλειος Παπαϊωάννου, Σταύρος Κάσσης

Επιπλέον, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, τα ιδρυτικά μέλη του φεστιβάλ Γιούλα Παπαδοπούλου και Μαργαρίτα Σταυράκη συντονίζουν μια παρουσίαση/συζήτηση με θέμα “Δημόσια τέχνη στην πόλη, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες την Μαίρη Ζυγούρη, τον  Νίκο Ποδιά και τον Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική λίστα των έργων/καλλιτεχνών θα βρείτε εδώ

Ο κατάλογος του «Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα» είναι διαθέσιμος εδώ

Επίσης, ένα διαφωτιστικό άρθρο της επιμελήτριας του Festival Μηδέν Μαργαρίτας Σταυράκη σχετικά με τη συμμετοχή του φεστιβάλ στο «Φαντάσου την πόλη» μπορείτε να βρείτε εδώ