Το CologneOFF 2011: Baltic Sea είναι μια σειρά από προβολές και εκδηλώσεις σε χώρες γύρω από τη Βαλτική, που διοργανώνει και επιμελείται ο Wilfried Agricola de Cologne, διευθυντής του CologneOFF, σε συνεργασία με διάφορους φορείς σε κάθε τοποθεσία. Η «περιοδεία» αυτή περιλαμβάνει τα παρακάτω μέρη:

Szczecin (PL) – 12,13, 14 May 2011
St.Petersburg (Ru) – 19, 20, 21 May 2011
Tampere (Fi) – 26, 27, 28 May 2011
Tallinn (Estonia) – 1-2 June 2011

Το Festival Μηδέν συμμετέχει σαν συνεργάτης του Cologne OFF στις εκδηλώσεις του κύκλου Baltic Sea στο Szczecin, στην Πολωνία. Το CologneoFF 2011 Szczecinείναιμια συνεργασία ανάμεσα του Cologne International Videoart Festival, artvideoKOELN, του Le Musee di-visioniste – the new museum of networked art, του Szczecin 2016 – European Capital of Culture και του OFFizyna Contemporary Art Szczecin.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Festival Μηδέν παρουσιάζει στις 14 Μαΐου στο CologneoFF 2011 Szczecinμια ενότητα προβολών με τίτλο “Less-Time-Less”, σε επιμέλεια Γιούλας Παπαδοπούλου και Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Η ενότητα “Less-Time-Less” περιλαμβάνει 15 βίντεο από 15 σύγχρονους καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, τη Σλοβακία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία και τον Καναδά. Κεντρικός άξονας της ενότητας είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις της έννοιας του χρόνου σαν υποκειμενικής εμπειρίας. Οπτικοποιώντας μνήμες, προσωπικές ιστορίες, σκέψεις και επιθυμίες, οι καλλιτέχνες επεμβαίνουν στη ροή του χρόνου και την «τροποποιούν» με διάφορους τρόπους, δημιουργώντας «χρονικές χορογραφίες» σε ένα σύμπαν από ποικίλες και παράλληλες χρονικές ροές και οδηγώντας μας σε ένα ά-χρονο (time-less) ή λιγότερο ά-χρονο (less-timeless) βιντεο-ταξίδι.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ιωάννα Μύρκα, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Lukas Matejka, Δημήτρης Γάκης, Guy Yitzhaki,  Claudio Stellato, Tilman Kuentzel, Alessandro Vitali, Ivar Smedstad, Jean-Gabriel Periot, Nicolas Wiese, Γιούλα Παπαδοπούλου, Bryan Lauch & Petra Pokos, Μάκης Φάρος, Anna Woch.

Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών και των εκδηλώσεων του CologneOFF 2011: Baltic Sea είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf εδώ:

http://downloads.nmartproject.net/CologneOFF2011_Baltic-Sea.pdf