Το φεστιβάλ «Τεκμηρίωσις» – 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας είναι μία πρωτοβουλία 4 πολιτιστικών οργανισμών της Καλαμάτας (Καλλιτεχνικό Στέκι, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, Πολιτιστικός Αντίλογος και Φεστιβάλ Μηδέν) που θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 29 Ιανουαρίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει η Τζίνα Πετροπούλου, παραγωγός ντοκιμαντέρ.

Πρόκειται για ένα πανόραμα 77 ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Αξονας της επιλογής των ντοκιμαντέρ ήταν να παρουσιαστούν ταινίες μη εμπορικές, μη τηλεοπτικές, κυρίως φεστιβαλικές. Ταινίες που χαρακτηρίζονται γενικά στον κόσμο του κινηματογράφου ως “δημιουργικά ντοκιμαντέρ”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πρωϊνή εκπαιδευτική ζώνη για μαθητές, παρουσιάσεις και συζητήσεις με προσκεκλημένους σκηνοθέτες και εργαστήρια.

Το φεστιβάλ «Τεκμηρίωσις» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με τη συνεργασία πολλών φορέων και οργανισμών, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης (CAID), το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ «ΑΓΩΝ», το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το Ινστιτούτο Θερβάντες κ.α.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα: kalamatadocfestival.gr

Κατάλογος με τις περιλήψεις όλων των ταινιών εδώ