Το Festival Μηδέν προσκλήθηκε να παρουσιάσει μια ενότητα προβολών με Έλληνες βιντεοκαλλιτέχνες στο πλαίσιο ενός αφιερώματος σε 3 αντιπροσωπευτικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ video art (Festival Μηδέν / Ελλάδα, Optica / Ισπανία και Red Nomade / Ισπανία) που θα πραγματοποιηθεί σαν ειδική εκδήλωση για τη Νύχτα των Μουσείων στο Fondazione Puglisi Cosentino, της Κατάνια στη Σικελία, το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 7 μ.μ. Την εκδήλωση επιμελείται και θα παρουσιάσει εκ μέρους του Fondazione Puglisi Cosentino η Claudia D’Angelo.

Το ίδρυμα, που επικεντρώνεται στη μοντέρνα και κυρίως τη σύγχρονη τέχνη, στεγάζεται σε ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μπαρόκ κτίρια της Σικελίας, το Palazzo Valle, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στην εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο “BEST OF Rassegna internazionale di festival di video arte”, το Festival Μηδέν παρουσιάζει μια επιλογή έργων Ελλήνων καλλιτεχνών σε επιμέλεια Γιώργου Δημητρακόπουλου και Γιούλας Παπαδοπούλου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαίρη Ζυγούρη, Ιωάννα Μύρκα, Νίκος Γιαβρόπουλος, Δανάη Κωνσταντά, Αγγελική Βρεττού (Beatrize), Μάκης Φάρος, Στέλιος Ντεξής/Μυρτώ Βουνάτσου, Γιούλα Παπαδοπούλου, Παναγιώτα Τζαμουράνη, Ευαγγελία Μπασδέκη.

Πληροφορίες: www.fondazionepuglisicosentino.it

Πρόγραμμα εκδήλωσης στα ιταλικά εδώ και στα αγγλικά εδώ