Το Video Art Μηδέν συμμετέχει στο 2ο Συμπόσιο Κινηματογράφου Balkan Can Kino, στην Αθήνα, παρουσιάζοντας την ενότητα βιντεοτέχνης “In between: passages and (de/)monumentalisations“, σε επιμέλεια της Σοφίας Γρηγοριάδου.

Το 2ο Συμπόσιο Κινηματογράφου Balkan Can Kino, με θέμα Localities, θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου 2019.

Οι προβολές του Video Art Μηδέν θα λάβουν χώρα στη Gallery MEME (Κεραμεικού 28, Αθήνα) από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 (18.00-22.00).

 

Η Σοφία Γρηγοριάδου επιμελείται για το Video Art Μηδέν μια ενότητα που εστιάζει με μια ευρεία έννοια στο δημόσιο χώρο, παρατηρώντας οικείους και άγνωστους τόπους και αστικά στιγμιότυπα, αναδεικνύοντας το «παγκόσμιο» μέσα από το «τοπικό». Χώροι και τόποι που, ενώ βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, δημιουργούν τοπία και εικόνες οικεία σε όλους μας, τα οποία μεταμορφώνονται, μέσα από την ιδιότυπη και προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη, σε εμπειρίες που αγγίζουν τα όρια του σουρεαλιστικού και του μεταφυσικού. Περιπλανώμενος, μέσα από τα έργα, από τόπο σε τόπο, ο θεατής καλείται να προβληματιστεί σχετικά με το δικό του τόπο και τον τρόπο που βλέπει, αντιλαμβάνεται και παρατηρεί το δημόσιο χώρο σε σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό.

Η Σοφία Γρηγοριάδου σημειώνει για την ενότητα: «Μια σειρά βίντεο που αφορούν ενδιάμεσες καταστάσεις και χώρους. Κάποια από αυτά προβληματίζονται γύρω από το τι προβάλλεται και τι αποσιωπάται στον δημόσιο αστικό χώρο, ενώ άλλα προτείνουν μεταβάσεις που διαταράσσουν και προβληματοποιούν τόσο τις πολικότητες όσο και τα όρια ανάμεσα στο προσωπικό και το δημόσιο, το οικείο και το ανοίκειο, το μνημειακό και το αντιμνημείο.»

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες/έργα: 

1. Aurèle Ferrier, TRANSITIONS, Ελβετία 2017, 12.48

2. Di Hu, Passage, Κίνα 2016, 11.11

3. Wojciech Gilewicz, “Sculptures”, ΗΠΑ/Πολωνία 2017, 9.00

4. François Roux, Delayed Boomerang, Γαλλία 2015, 2.08

5. Przemek Wegrzyn, Practice, Πολωνία 2016, 10.00

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Video Art Μηδέν εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Συμπόσιο Κινηματογράφου Balkan Can Kino στην  και στο Balkan Can Kino fb page